Kuchnia

Każdy pobyt oferowany jest ze śniadaniem i obiadokolacją. Prowadzimy kuchnię na miejscu, serwując smaczne dania kuchni polskiej i regionalnej.

Dania gotowane są na tradycyjnym piecu węglowym. Kładziemy nacisk na wysoką jakość produktów, codziennie zaopatrujemy się w świeże składniki. Wszystkie dania są robione metodą tradycyjną, na gotowe produkty i sklepowe sosy nie ma u nas miejsca.

Posiadamy własną wędzarnie, w której na świąteczne okazje wyrabiamy swojskie podroby i wędliny. Kwaśnica z ziemniakami, krupnik, grochówka, borowikowa, roladka ze schabu, gołąbki, tradycyjny schabowy czy domowe pierogi to niektóre nasze smaki, których spróbują Państwo podczas pobytu u Nas.

Ciepłą porą możecie zjeść śniadanie czy obiad na słonecznym tarasie, który znajduje się przed budynkiem. Obiadokolacja serwowana jest do stolika, z daniami wybranymi przez naszą kucharkę. Zupę podajemy w wazie, porcje są obfite dzięki czemu nikt nie wyjdzie od Nas głodny, a osoby o dużym apetycie zapraszamy do kuchni na dokładkę. Śniadania również są serwowane do stolika, oprócz tego dostępny jest mały szwedzki stolik z dodatkami do śniadania.

W sezonie letnim ( lipiec-sierpień) przy pobycie minimum tygodniowym, jednorazowo mogą Państwo wybrać danie z karty.

Niezmiennie od lat, nasza kucharka, Pani Magda podbija Wasze podniebienia, a wielu z Was powraca na ulubioną borowikową, z grzybów zbieranych w lesie pod Przysłopem.